Od leta 1966

Kunst

Gostilna | hotel | catering | konferenčni center

1. 1. 1966 sta mama Tončka in oče Feliks v zadružnem domu v Bistrici ob Sotli odprla bar. S pridnostjo, poštenostjo in simpatičnostjo sta postopoma pridobivala goste. V 70. letih sta začela tudi kuhati, najprej samo malice, pozneje pa tudi turistične menije, saj se je povečal obisk ne samo na romarske poti na Sv. gore, ampak tudi v Kumrovec.
Sam sem že kaj hitro v osnovni šoli poprijel za delo v šanku. Ko sem leta 1985 prišel iz vojske, sem se gostilne in gostinstva lotil bolj resno. Leta 1988 se mi je v gostilni pridružila moja žena Breda, ki mi je kljub svoji službi, ter dvema majhnima otrokoma, Tjaši in Nejcu, stala ob strani in mi bila v veliko pomoč.
Danes v naši kuhinji dajemo prednost lokalnim proizvodom. Sestavine, iz katerih pripravljamo hrano, morajo biti sezonske in sveže. Moramo se zahvaliti za podporo našim dobaviteljem in super sodelavcem, ki so prišli do nas in verjamejo v nas. Zavedamo se, kakšen pomemben člen verige so ti ljudje. Verjamejo v nas in skupaj ustvarjamo zgodbo.
Delovni dan se v gostilni Kunst začne že ob 7. uri zjutraj, ko pride Julija in začne pripravljati zajtrke za prve goste. Ti so po navadi na službeni poti ali pa potujejo in jim je hotel postojanka za počitek. V kuhinji pripravimo lonce, zavihamo rokave, na plin pa pristavimo ponvice in se lotimo kuhanja poslovnih kosil, ki se jim prav radi in skrbno posvetimo.

Srečo

Šef gostilne Kunst, vedno vesel in nasmejan, takšen je pravi gostinec. Ko ni v službi, rad stopi na gledališki oder in odigra v gledališki predstavi. Pogosto ga lovi čas, ko pa le z njim najdeta skupni imenovalec, ga lahko srečate na koncertu Balaševiča.


Breda

Skrbna in dobra, prava mama, takšna, ki vem, kaj je prava potratna potica in jo za praznike tudi speče. Rada ima naravo, zato tudi v gostilni po večini najdete naravne materiale in prave rože. Kadar ima čas, z veseljem zavije na travnik po travniško cvetje.


Nejc

Mlad in trdoglav, z dobro mero smisla za humor. Je tam, kjer je dobro vino in kitara od Balkana do Japana. Rad prisluhne zgodbam vinarjev in poskusi dobro kapljico.

Tjaša

Navihana, z iskricami v očeh in šempeterskim naglasom, obožuje vintage in swing, pa naj gre za glasbo, obleke, avtomobile ali pa stare kuharske recepte. Včasih zavije v kmečko kuhinjo, da skupaj s pravo gospodinjo spečeta kruh in naredita potico.


Tamara

Se je naši družini pridružila leta 2013. Novosadčanka s simpatičnim slovenskim naglasom je v našo družino prinesla kajmak in veliko dobrih srbskih receptov. Najbolj navdušuje goste iz bivše Juge, saj jim z veseljem pove, da se je srbskega jezika učila le zaradi njih.

  • Gostilna
  • Pon - Sob
    07:00 - 22:00
  • Ob nedeljah in praznikih zaprto
  • Malice
    9:30 - 12:30
  • Kosilo
    11:30 - 15:00
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  • Hotel
    Non-stop
  • Ulica Mladinskih del. Brigad 1
    8273, Leskovec pri Krškem
  • Delovni čas:
    Pon. - Sob. od 7:00 - 22:00
  • +386 (0)7 488 03 18
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Sledite nam

Naroči se na novice

Powered by JS Network Solutions